Waarvoor kunt u bij ons terecht?

1. Nek-schouderklachten
We zijn lid van het Schoudernetwerk Amsterdam (SNA) zodat u voor nek-schouderklachten bij ons aan het beste adres bent. Ruud Schuitemaker was als lid van de expertcommissie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de richtlijn Frozen Shoulder voor fysiotherapeuten in opdracht van Schoudernetwerk Nederland. Daarnaast was hij mede oprichter van het SNA en bestuurslid. Wij verzorgen ook op dit gebied regelmatig na- en bijscholingscursussen voor collega’s in binnen- en buitenland (Scholing Randstad West en Smart Education België)
(zie: Cursussen door Ruud Schuitemaker)

2. Rug-heup en liesklachten
Voor de behandeling van rug-, heup- en liesklachten (zoals 'heupartrose') komen patiënten van ver buiten Amsterdam naar ons toe. Al onze medewerkers zijn rugpijnspecialist. We verzorgen na- en bijscholingscursussen en lezingen op dit gebied voor collega's in Nl en België. We bereiden u voor op alle mogelijke operaties (Better In Better OUT). Liefst 6 weken van te voren. De revalidatie na bijvoorbeeld heup- of knievervanging verloopt daarna vele malen vlotter.  

3. Overige (vaak medisch onbegrepen) pijnklachten van het bewegingsapparaat
U kunt echter met alle acute en chronische klachten over uw bewegingsapparaat bij ons terecht. Let wel: meestal is er niets te zien op de röntgenfoto, op het echogram of op de MRI-scan dat de klachten kan verklaren. Maar liefst 90% van de patiënten met nek-, schouder- en rugpijn die door de huisarts en door ons worden gezien blijken zogenaamde aspecifieke nek-, rug of schouderpijn te hebben, bijvoorbeeld ten gevolge van een overrekking (distorsie, dispositie) of kneuzing (bonebruise, contusie) zonder medisch aantoonbare schade. Die zijn niet met medische beeldvorming aantoonbaar en/of kunnen niet in verband worden gebracht met anatomische afwijkingen. Wij zullen u graag uitleggen waar uw pijnklachten in dat geval wèl door worden veroorzaakt, onderhouden of worden versterkt (zoals bijvoorbeeld in het geval van centrale sensitisatie)..., bijvoorbeeld met behulp van de "emmer- en gazonmetafoor".  

Enkele voorbeelden van medisch onbegrepen – niet medisch aantoonbare - pijn:

  • Bijna alle vormen van rug-bil en beenpijn (90-99%)! Geen ernstige schade, wel vaak veel pijn
  • Bijna alle vormen van nek-schouder-armpijn (zogenaamde "cervicobrachialgiebeelden", 90-99% en diverse vormen van schouderinstabiliteit)
  • 'RSI' - dat tegenwoordig 'KANS' wordt genoemd - (stressgerelateerde klachten van arm, nek en schouder). Denk aan de 'golferselleboog', 'tennisarm', carpaal tunnelsyndroom, pols-, en handklachten
  • Milde vormen van artrose (zie huiswerkfilmpje 1). Artrose is een fysiologisch verouderingsproces met vaak vele voordelen. Het wordt vaak ten onrechte aangezien voor 'slijtage'
  • Knie-, achillespees-, hiel-, enkel- en voetklachten (hielspoor!)
  • Sportblessures, vaak ten gevolge van mechanische overbelasting
  • Spanningshoofdpijn en sommige duizeligheidklachten (bijvoorbeeld positieafhankelijke duizeligheid: BPPD
  • Spier- en gewrichtsklachten ten gevolge van systeemaandoeningen als suikerziekte (Diabetes Mellitus I en II), psoriasis en reuma
  • Kaakklachten zonder medisch aantoonbare schade

Onze specialisten (zie ‘Ons team’) maken gebruik van het meest vooraanstaande digitale verslagleggingsysteem en declaratiesysteem (Intramed Online Compleet) in combinatie met MijnZorgApp. We zijn via Zorgmail en Zorgdomein via het internet AVG-veilig verbonden met de huisartsen. Ook communiceren we razendsnel en veilig via Siilo met huisartsen en specialisten. U wordt onderzocht en behandeld volgens de meest moderne KNGF richtlijnen in schone, professioneel geoutilleerde behandelruimtes en dat ook nog eens in een prettige en collegiale sfeer. Niet voor niets werken Greet (sinds 1986), Harpert (sinds 1989) en Boudewijn (sinds 1993) al tientallen jaren (!) samen met Ruud, die de praktijk is gestart in 1981 (en aan Rik heeft overgedragen in 2021). Daarna volgen, Rina (2011), Arthur (2013), Chimène (2016), praktijkeigenaar Rik (2017), Liesbeth (2020) en Linda (2021). Allemaal hoog opgeleide, ervaren fysiotherapeut-specialisten met uitgebreide ervaring. Rina en Chimène beheren als office managers het administratieve en telefonische verkeer en zullen u persoonlijk te woord staan wanneer u zich aan de balie meldt in de wachtkamer. U moet dan wel eerst even op de baliebel drukken. Hun kantoor is namelijk boven de praktijk gelegen.

We zijn lid van de relevante beroepsverenigingen zoals het KNGF (fysiotherapie), de NVMT (manuele therapie) en de NVFL (lymfologie). Al onze therapeuten staan geregistreerd in zowel het KRF (Kwaliteitsregister Fysiotherapeuten in Nederland) als BIG-register (wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg).

We hebben ook dit jaar als Pluspraktijk – en dat is prettig voor u - met alle verzekeraars de beste contracten gesloten.

 BannerPlus234x60         HCA Plus praktijk 2015 2017         Logo SNAdef          SpoedZorgNet